Wat is Yoga

Wat is yoga?

Yoga staat voor eenheid  tussen lichaam en geest, gedachten en actie, beperking en vervulling. Harmonie tussen mens en de natuur. Een Holistische benadering van welzijn en gezondheid. Een gezonde levensstijl.

Yoga staat synoniem voor ontspanning, een geluksgevoel en flexibiliteit van de geest. Yoga beoogt het samen gaan en de harmonie van je lichaam, geest en ziel.

Waarom Yoga?

Ieder mens wil rust, geluk en glimlachen, maar dit ervaar je alleen als je kijkt naar wat je ongelukkig maakt. Ongelukkig is een gebrek aan perspectief, door stress en spanning.

Waardoor komt spanning en stress?

Mensen willen zoveel en er is nooit genoeg tijd en je hebt niet genoeg energie.

Mensen van nu zijn constant bezig met computer, telefoon etc. Er gaat zoveel door je hoofd. Maar we hebben niet geleerd om te gaan met de geest.

Hoe kun je nog je zelf zijn?

Niet altijd maar naar buiten gekeerd zijn. Je moet naar binnen kunnen kijken om je balans te vinden. Niemand heeft ons geleerd om stress los te laten.

Hoe raak je stress en negatieve gevoelens kwijt?

Je raak ze kwijt door je energie niveau te verhogen.

Yoga verschaft technieken en hulpmiddelen om een stress en spanning vrij leven te leiden. Negatieve gevoelens kunnen door yoga genezen worden of gekanaliseerd. Je energie niveau wordt verhoogd.

Als je je goed voelt voel je ruimte en is alles mogelijk. Yoga maakt ruimte.

Yoga is niet alleen fysieke oefeningen, maar je doet de oefeningen om een dieper bewustzijn niveau te bereiken.

Yoga is vaardigheid in actie. Situaties blijven veranderen het is dus belangrijk om vaardig te blijven in alle veranderingen.

82 % van succes bestaat uit zachte vaardigheden, dit zijn:

zelfvertrouwen, concentratie, balans, ontspanning en helderheid van geest.

12,5% is opleiding en talent.

Ademhaling is in de yoga heel belangrijk. Ademhaling verenigt lichaam met de geest. De geest is niet tastbaar en het lichaam is heel complex. De ademhaling zit er tussen in. Er is een connectie tussen je geest en je ademhaling. Kijk maar naar je ademhaling als je gestrest of boos bent, maar ook als je in rust bent.

Yoga is geen religie het is universeel en stimuleert harmonie en diversiteit. Het zijn wijsheden, inzichten en technieken om je heel te maken.

 

Namaste