Meditatie lessen

In de Spiritualiteit wordt gezocht naar bewustzijn en bewustzijnsverruiming, maar wat is dit nu eigenlijk. Er zijn verschillende stromingen en technieken die kunnen helpen om deze vraag te beantwoorden. Meditatie is zo’n techniek.

Wat is meditatie?

Met meditatie beoefen je de geest. Door te overdenken, of na te denken over(contemplatie) of te concentreren of juist zo min mogelijke te denken.

Door te mediteren oefen je de geest en daarmee krijg je meer controle over je gedachten, creëer je meer ruimte in je hoofd zodat je beter kunt ontspannen en je dieper kunt doordenken over iets, fundamentele vragen of problemen. Meditatie maak gebruik van verschillende technieken, bijvoorbeeld concentratie meditatie, waarbij de aandacht gericht wordt op bijvoorbeeld de ademhaling of een object een beeld of geluid. Door je aandacht te richten op een punt(object), wordt na enige oefening bereikt dat je niet zo snel meer wordt afgeleid door impulsen van buitenaf of gevoelens en gedachten van binnen. Het is de bedoeling dat de aandacht geheel ontspant en dat er een meditatieve staat ontstaat. Dit wordt ook het terugkeren van de aandacht naar ‘de bron’ genoemd. Dit geeft diepe ontspanning en helderheid van geest. 

Je leert in de lessen, mediteren met verschillende technieken. Het eerste gedeelte van de les krijg je uitleg over de betreffende meditatie en het tweede gedeelte gaan we samen mediteren.

Heb je interesse om de meditatie lessen te gaan volgen meld je dan vast aan.

Meditatieles is elke laatste dinsdag van de maand om 20.30- 21.15 bij voldoende aanmeldingen!


Meditatie kussentjes en dekens en een lekker kopje kruidenthee zijn present.
Kosten meditatie les 5 euro als je de yogales mee volgt en 7,50 als je alleen voor de meditatieles komt.


Bel voor een proefles of meer informatie 0621165597
of mail smilingspirityoga@gmail.com